FLT Ravintovalmentaja

On ehkä turha toistaa kaikkea sitä minkä löydät  www.ravintovalmentajat.fi sivuilta.  FLT ravintovalmentajat ovat Paula Heinosen kouluttamia ravintovalmentajia ja Paulan kokemus/koulutus ja tieto on rautaisen kovaa.  Ei voi kun hattua nostaa sille rohkeudella ja periksiantamattomuudelle ja terveyden puolesta taistelulle. Huh!

Funktionaalinen lääketiede ei missään nimessä ole mutu tuntuman käyttöä vaan perustuu moneen tieteenalaan, kuten lääketiede, biokemia, immunologia, kasvitiede, ravintotiede, toksikologia, fysiologia, perinnöllisyysoppi….Idea on löytää sairauksien juurisyy ja hoitaa niitä, ei niinkään keskittyä oireisiin.  Saattaa olla, että sinulla on kamalia vatsaoireita, ollut jo vuosia ja vatsa on tutkittu sataan kertaan ja kaikki kokeet otettu ja syytä vain ei löydy.  Syytä ei välttämättä löydy kuvista ja tutkimuksista jos vaiva on funktionaalinen eli toiminnallinen.  Lähestymistapaa täytyy muuttaa.

Suosittelen FLT ravintovalmentajaa:

Jos terveytesi mietityttää,  et tunne oloasi hyväksi.  Jos et tiedä mitä tekisit, mikä auttaisi tai et ole varma onko kaikki netistä saamasi terveys/ravitsemusohjeet sittenkään juuri sinulle.  Jos tiedät varmasti että suvussa on terveyteen liittyviä rasitteita ja mietit miten itse välttäisit ne.  Jos sairastat autoimmuunisairautta, esim. reumaa, psoriasista, eikä hoidoista juurikaan ole apua ollut.  Jos sinulla on epämääräisiä vatsaongelmia, jaksamisongelmia ym. terveyteen liittyviä kysymyksiä.

Funktionaalinen ravintovalmennuksessa korostetaan erityisesti YKSILÖLLISYYTTÄ – netistä ja kavereilta löytyy paljon hyviä ohjeita sinunkin ongelmaasi mutta aina, siis aina, jokainen meistä on oma yksilönsä.  Toisen väsymys ei johdu samoista syistä kuin kaverin ja vaikka osittain johtuisikin, on toisessa erilaisia piirteitä, jotka täytyy kokonaisuudessa huomioida.   Toinen korostettava asia onkin KOKONAISVALTAISUUS.  Olen opiskellut kiinalaista lääketiedettä ja syy miksi olin niin sen lumoissa oli juuri tämä kokonaisvaltaisuus, kaikki vaikuttaa kaikkeen.  Ja löysin sen uudestaan funktionaalisesta lääketieteestä.    Ja jos jotain näiden kahden lisäksi vielä pitäisi korostaa, niin pienenkin oireilun huomioonottamista, jolloin tilanne ei pääse pahenemaan ainakaan sen takia että jäädään vain seurailemaan tilannetta.

Akupunktio

Akupunktio on vanha kiinasta peräisin oleva hoitomuoto, joka on tunnustettu vaikuttavaksi ympäri maailmaa.

En pidä akupunktiota uskomushoitona, siihen ei tarvitse uskoa ja vaikuttaa silti. 🙂 Eihän eläimetkään ”usko” ja silti saavat apua akupunktiosta, esim. hevoset ja koirat.  Tutkimustietoa on jo hyvin paljon saatavilla.

Akupunktiossa lävistetään iho steriilillä, hyvin ohuella neulalla, laitetaan tiettyyn syvyyteen ongelmien mukaan.  Vaikutusaika on n. 20 – 30 minuuttia ja itse käytän keskimäärin kahdeksan neulaa yhdellä hoitokerralla. Pyritään rentoutumaan tämä aika mahdollisimman hyvin. Neulojen sijainti yleensä polvesta alaspäin ja kyynärpäästä kämmeneen päin sekä selässä ja niskassa.

Kasvoakupunktiossa käytetään hyvin pieniä neuloja (7mm). Sarjana käytettynä piristää kasvoja. Asiakas saattaa huomata myös muita vaikutuksia, esim. jokin kipu poistuu, virkeämpi olo, nukkuu paremmin…

Akupisteitä ihmisellä on yli 350 mutta yleensä käytetään vain muutamia kymmeniä kaikkein tehokkaimmiksi todettuja pisteitä. Ihmisessä on verenkierto sekä lymfakierto, jotka ovat äärimäisen tärkeitä elimistömme toiminnalle. Ihmisessä on myös värähtelyä, jokaista solua myöten, kuten kaikessa mikä on. Tätä voi kutsua myös energiavirtaukseksi ja näillä energiavirtauksen ”väylillä” sijaitsevat akupunktiopisteet. Akupunktioneulat stimuloivat näitä virtauksia pyrkien aukaisemaan olemassa olevia tukkoja, jotka aiheuttavat terveydellisiä ongelmia.

Käytettävien pisteiden valinta tehdään ongelman mukaan, haastattelun ja pienen tutkinnan (yleisolemus – kielen katsominen – pulssin tunnustelu) jälkeen. Kuinka monta kertaa hoidossa sitten on hyvä käydä, riippuu ongelman vaikeusasteesta ja onko akuuttia vai kroonista. Mitä pitempään kestänyt vaiva, sitä kauemmin täytyy yleensä hoitaa. Aina kiinnitetään huomiota myös kiinalaisen lääketieteen mukaisesti ruokavalioon sekä elämäntapoihin. Nämä ovat yksilökohtaisia.  Akupunktio on kiinalaisessa lääketieteessä ravinnon, mielen ja ympäristön lisäksi hyvä apu elimistön tasapainottamisessa, että se pystyisi itse parantamaan itse itsensä.

Perinteiseen akupunktioon kuuluu myös moksabustio eli lämmitetään akupunktiopistettä ”yrttisikaarilla”.  Sikaari tulee puikon muodosta ja sen sisällä oleva moksavilla on tehty yrtistä, joka yleensä pujon sukulaisyrttiä.  Akupunktiolla voidaan hoitaa hyvin erilaisia vaivoja, psyykkisiä ja fyysisiä ja on vaaratonta.  Hyvä on aina tarkistaa hoitajan koulutustiedot, ne kun voivat olla hyvin moninaiset.
Itse kun olen myös länsimaisen hoitotieteen edustaja, suosittelen aina lääkärissä käyntiä. Ja kivun hoitoon antavat akupunktiota (triggerpistehoitoa) monet lääkärit ja fysioterapeutit myös. Periaate on hieman eritavalla perusteltu kuin kiinalaisessa lääketieteessä. Tärkeintä kuitenkin, että asiakas saa apua.

Teen myös asiakkaan kanssa ns. hoitosuunnitelman ensimmäisellä kerralla.  Jos näen, että CarmaTerapion hoidot eivät ole asiakkaalle niitä kaikkein sopivampia, niin suosittelen silloin jotakin muuta.

Shiatsu eli akupainanta on sopivaa joissain tapauksissa ja eritoten jos asiakkaalla on neulakammo. Shiatsussa käsitellään akupisteitä painamalla sormella tai kämmenellä.  Shiatsu on kylläkin hieman laajempi käsite kuin pelkkää akupisteiden painamista.  Siihen kuuluu rentouttavaa, venyttelevää ja laajempialaisempaa ihmisen meridiaanien läpikäymistä kokonaisvaltaisesti pehmeällä alustalla lattialla.

Itse en CarmaTerapiossa tee tätä perushiatsua matolla, vaan enempi hierontasängyllä tapahtuvaa akupisteiden painamista.

– Ritva Lepistö, Hoitopiste CarmaTerapio

Lymfaterapia

Lymfahoito poistaa turvotusta, rentouttaa ja lieventää kipuja ja voimistaa elimistön puolustus mekanismeja.

Hoidossa käsin hyvin pehmeästi pumpaten autetaan kehon imunesteen kiertoa.

Jokainen hoitokerta aloitetaan kaulan käsittelyllä ja siirrytään kohti ongelma aluetta. Voidaan käsitellä myös koko kroppa. Tilanteesta riippuen.

Hoito sopii hyvin kirurgisten toimenpiteiden jälkitiloihin ja suositellaan jo ennen leikkausta muutama hoitokerta. Syöpäleikkausten ja sädehoidon jälkitilat, esim. rintasyöpä. Tapaturmien jälkitilat. Säärihaavat. Raskausaikaan liittyvät turvotukset. Myös turvotusten ennaltaehkäisyyn.

On hyvä myös unettomuuteen, lihassärkyihin, stressiin ja migreeniin. Sekä terveelle ihmiselle ylläpitämään terveyttä ja vastustuskykyä.

Neurosonic-matalataajuushoito

Neurosonic -matalataajuusvärähtely -menetelmä lievittää stressiperäisiä oireita tehokkaasti, kuten unettomuutta ja lihasten jännitys- ja kipuoireilua. Värähtely vaikuttaa autonomiseen hermostoon rauhoittavasti, värähtely menee kudoksiin/nesteisiin aiheuttaen resonanssi-ilmiön, joka vaikuttaa myös aineenvaihduntaan ja verenkiertoon.  Tämä kaikki yhdessä tekee hoidosta äärimäisen rentouttavaa ilman minkäänlaisia negatiivisia sivuvaikutuksia.

Tutkimustietoakin löytyy ja hyvin monet ovat käyttäjät ovat kertoneet kokemuksiaan, jossa heidän oireensa ovat vähentyneet tai poistuneet kokonaan.  Hoidosta hyötyvät myös urheilijat, sekä ihmiset, joilla neurologisia oireita, spastisuutta. Yksi hoitokerta kestää riippuen ongelman laadusta 15-40 minuuttia. Neurosonic on suomalaisen kehitystyön tulosta.  Hoidon aikana makoillaan mukavassa nojatuolissa, rentoutuen täydellisesti.

Katso lisätietoje: www.neurosonic.fi

Ihastuttava massiivinen hierontatuoli, jossa voit käydä jonkun muun hoidon, esim. akupunktion päätteeksi tai sitten ihan omana hoitonaan.  Tuolin saa asetettua rentouttavaan makuuasentoon.  Hieroo yhtä aikaa jalkoja, sääriä, käsiä, hartioita ja selkää.  Viisi erilasta ohjelmaa tarpeesi mukaan.  Ajan voi säätää 20-40 minuuttiin.  Yleensä jo 30 minuuttia on hyvin riittävä.  Ensimmäinen kerta on aina ilmainen kokeilukerta!  Moni on ihastunut ikihyviksi!

Hypnoterapia

Hypnoterapia.  Voisi käyttää myös rentoutumisterapia nimeä. On hieman kuin veteen piirretty viiva milloin on hieman rentoutunut, syvemmin rentoutunut tai kenties pinnallisessa hypnoosissa tai syvässä hypnoosissa.  Onko eroa, huomaako eroa. Tarvitseeko huomata tai tuntea mitään kummallista ja erilaista muuta kuin, että oli hyvä rentoutunut olo. Ei tarvitse. Pääsääntöisesti kuitenkin jää positiivinen miellyttävä ja täysin tietoinen tunne terapian jälkeen.  Kaikki kuitenkin ovat yksilöjä ja terapeutin ja asiakkaan luottamuksellinen suhde ja hyvä yhteistoiminta vaikuttaa tuloksiin ratkaisevasti.

Hypnoterapiaa voi käyttää hyvin laajalti moniin vaivaaviin ongelmiin, oli se sitten jokin riippuvuus tai häiritsevä tapa, ahdistus, fobia, traumat, huono itseluottamus, masennus, pelot….rajoittava tekijä on, jos ihmisellä on ollut tai on vaikea psykoottinen sairaus.

Alitajunnalla on meidän elämässämme hyvin tärkeä merkitys ja hypnoterapiassa pyritään rentoutumisen avulla/kautta vaikuttamaan positiivisilla suggestioilla asiakkaan alitajuntaan niin, että haluttu muutos tapahtuu vääjäämättä.  Joskus tarvitaan useampia kertoja, joskus jo kertakin helpottaa.  Mitään vastoin asiakkaan tahtoa ja kontrollia ei voi tapahtua.  Jokainen ihminen päättää itse mitä ottaa vastaan ja mitä ei.  Siksipä ennen terapiaa on hyvä miettiä onko valmis muutokseen vai haluaako jotain simpsalapim tapahtumaan ulkopuolelta, joka hoitaa tilanteen. Niin ei tule tapahtumaan.

Ensimmäisellä käynnillä keskustellaan ja haastatellaan ja tehdään hoito tilanteen mukaan. Sovitaan myös tavoitteista ja ennakoidaan tarvittava käyntimäärä.  Tähän varataan aikaa 2 tuntia.  Seuraavat käynnit kestävät tunnin verran.  Joskus hypnoterapiaan voi kuulua hieman muutakin, kuten kotitehtäviä tai  yhdessä ”miettimistä” ja ongelman analysointia.