Akupunktio

Akupunktio on vanha kiinasta peräisin oleva hoitomuoto, joka on tunnustettu vaikuttavaksi ympäri maailmaa.

En pidä akupunktiota uskomushoitona, siihen ei tarvitse uskoa ja vaikuttaa silti. 🙂 Eihän eläimetkään ”usko” ja silti saavat apua akupunktiosta, esim. hevoset ja koirat.  Tutkimustietoa on jo hyvin paljon saatavilla.

Akupunktiossa lävistetään iho steriilillä, hyvin ohuella neulalla, laitetaan tiettyyn syvyyteen ongelmien mukaan.  Vaikutusaika on n. 20 – 30 minuuttia ja itse käytän keskimäärin kahdeksan neulaa yhdellä hoitokerralla. Pyritään rentoutumaan tämä aika mahdollisimman hyvin. Neulojen sijainti yleensä polvesta alaspäin ja kyynärpäästä kämmeneen päin sekä selässä ja niskassa.

Kasvoakupunktiossa käytetään hyvin pieniä neuloja (7mm). Sarjana käytettynä piristää kasvoja. Asiakas saattaa huomata myös muita vaikutuksia, esim. jokin kipu poistuu, virkeämpi olo, nukkuu paremmin…

Akupisteitä ihmisellä on yli 350 mutta yleensä käytetään vain muutamia kymmeniä kaikkein tehokkaimmiksi todettuja pisteitä. Ihmisessä on verenkierto sekä lymfakierto, jotka ovat äärimäisen tärkeitä elimistömme toiminnalle. Ihmisessä on myös värähtelyä, jokaista solua myöten, kuten kaikessa mikä on. Tätä voi kutsua myös energiavirtaukseksi ja näillä energiavirtauksen ”väylillä” sijaitsevat akupunktiopisteet. Akupunktioneulat stimuloivat näitä virtauksia pyrkien aukaisemaan olemassa olevia tukkoja, jotka aiheuttavat terveydellisiä ongelmia.

Käytettävien pisteiden valinta tehdään ongelman mukaan, haastattelun ja pienen tutkinnan (yleisolemus – kielen katsominen – pulssin tunnustelu) jälkeen. Kuinka monta kertaa hoidossa sitten on hyvä käydä, riippuu ongelman vaikeusasteesta ja onko akuuttia vai kroonista. Mitä pitempään kestänyt vaiva, sitä kauemmin täytyy yleensä hoitaa. Aina kiinnitetään huomiota myös kiinalaisen lääketieteen mukaisesti ruokavalioon sekä elämäntapoihin. Nämä ovat yksilökohtaisia.  Akupunktio on kiinalaisessa lääketieteessä ravinnon, mielen ja ympäristön lisäksi hyvä apu elimistön tasapainottamisessa, että se pystyisi itse parantamaan itse itsensä.

Perinteiseen akupunktioon kuuluu myös moksabustio eli lämmitetään akupunktiopistettä ”yrttisikaarilla”.  Sikaari tulee puikon muodosta ja sen sisällä oleva moksavilla on tehty yrtistä, joka yleensä pujon sukulaisyrttiä.  Akupunktiolla voidaan hoitaa hyvin erilaisia vaivoja, psyykkisiä ja fyysisiä ja on vaaratonta.  Hyvä on aina tarkistaa hoitajan koulutustiedot, ne kun voivat olla hyvin moninaiset.
Itse kun olen myös länsimaisen hoitotieteen edustaja, suosittelen aina lääkärissä käyntiä. Ja kivun hoitoon antavat akupunktiota (triggerpistehoitoa) monet lääkärit ja fysioterapeutit myös. Periaate on hieman eritavalla perusteltu kuin kiinalaisessa lääketieteessä. Tärkeintä kuitenkin, että asiakas saa apua.

Teen myös asiakkaan kanssa ns. hoitosuunnitelman ensimmäisellä kerralla.  Jos näen, että CarmaTerapion hoidot eivät ole asiakkaalle niitä kaikkein sopivampia, niin suosittelen silloin jotakin muuta.

Shiatsu eli akupainanta on sopivaa joissain tapauksissa ja eritoten jos asiakkaalla on neulakammo. Shiatsussa käsitellään akupisteitä painamalla sormella tai kämmenellä.  Shiatsu on kylläkin hieman laajempi käsite kuin pelkkää akupisteiden painamista.  Siihen kuuluu rentouttavaa, venyttelevää ja laajempialaisempaa ihmisen meridiaanien läpikäymistä kokonaisvaltaisesti pehmeällä alustalla lattialla.

Itse en CarmaTerapiossa tee tätä perushiatsua matolla, vaan enempi hierontasängyllä tapahtuvaa akupisteiden painamista.

– Ritva Lepistö, Hoitopiste CarmaTerapio

Lymfaterapia

Lymfahoito poistaa turvotusta, rentouttaa ja lieventää kipuja ja voimistaa elimistön puolustus mekanismeja.

Hoidossa käsin hyvin pehmeästi pumpaten autetaan kehon imunesteen kiertoa.

Jokainen hoitokerta aloitetaan kaulan käsittelyllä ja siirrytään kohti ongelma aluetta. Voidaan käsitellä myös koko kroppa. Tilanteesta riippuen.

Hoito sopii hyvin kirurgisten toimenpiteiden jälkitiloihin ja suositellaan jo ennen leikkausta muutama hoitokerta. Syöpäleikkausten ja sädehoidon jälkitilat, esim. rintasyöpä. Tapaturmien jälkitilat. Säärihaavat. Raskausaikaan liittyvät turvotukset. Myös turvotusten ennaltaehkäisyyn.

On hyvä myös unettomuuteen, lihassärkyihin, stressiin ja migreeniin. Sekä terveelle ihmiselle ylläpitämään terveyttä ja vastustuskykyä.

Neurosonic-hoidot + patjan vuokraus

Neurosonic -matalataajuusvärähtely -menetelmä lievittää stressiperäisiä oireita tehokkaasti, kuten unettomuutta ja lihasten jännitys- ja kipuoireilua. Värähtely vaikuttaa autonomiseen hermostoon rauhoittavasti, värähtely menee kudoksiin/nesteisiin aiheuttaen resonanssi-ilmiön, joka vaikuttaa myös aineenvaihduntaan ja verenkiertoon.  Tämä kaikki yhdessä tekee hoidosta äärimäisen rentouttavaa ilman minkäänlaisia negatiivisia sivuvaikutuksia.

Tutkimustietoakin löytyy ja hyvin monet ovat käyttäjät ovat kertoneet kokemuksiaan, jossa heidän oireensa ovat vähentyneet tai poistuneet kokonaan.  Hoidosta hyötyvät myös urheilijat, sekä ihmiset, joilla neurologisia oireita, spastisuutta. Yksi hoitokerta kestää riippuen ongelman laadusta 15-40 minuuttia. Neurosonic on suomalaisen kehitystyön tulosta.  Hoidon aikana makoillaan mukavassa nojatuolissa, rentoutuen täydellisesti.

Katso lisätietoje: www.neurosonic.fi

Ilmahierontatuoli

Ihastuttava massiivinen hierontatuoli, jossa voit käydä jonkun muun hoidon, esim. akupunktion päätteeksi tai sitten ihan omana hoitonaan.  Tuolin saa asetettua rentouttavaan makuuasentoon.  Hieroo yhtä aikaa jalkoja, sääriä, käsiä, hartioita ja selkää.  Viisi erilasta ohjelmaa tarpeesi mukaan.  Ajan voi säätää 20-40 minuuttiin.  Yleensä jo 30 minuuttia on hyvin riittävä.  Ensimmäinen kerta on aina ilmainen kokeilukerta!  Moni on ihastunut ikihyviksi!