Ritva Lepistö

Hoitopiste CarmaTerapio

Hei!  Olen Ritva Lepistö, pohjakoulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja, erikoistunut myös sisätauteihin ja kirurgiaan.    Vuoden 2021 lopussa tulee yhdeksän vuotta Hoitopiste CarmaTerapion perustamisesta.  Vuosia tein sairaanhoitajan työtä Seinäjoen Sairaalassa kirurgian osastoilla, tk:n ensiavussa.  Sitten vei business ja 20 vuotta sairaalatarvike yrityksillä (teho ja leikkauspuolen tuotteita, myöhemmin ihastuin sydänkirurgisiin tuotteisiin ja nyt toimenpideradiologia vuorossa) kuten tälläkin hetkellä taas teen työtä Argon Medicalilla.  Kuitenkin CarmaTerapiolla on tärkeä rooli elämässäni ja hoitoja teen aina kun vain aika antaa periksi, se on henkireikä.  Minulla on aina ollut tarve oppia uutta, siksi kursseja/koulutuksia on kertynyt melkoisesti.   Valmistuin kesällä 2020 FLT (funktionaalinen lääketiede) Ravintovalmentajaksi ja tarkoitus on perehtyä syvällisesti tähän aihealueeseen, koska tulokset ovat huimaavia hyvinkin hankalissa sairauksissa ja terveysongelmissa.  Lisäksi keskityn edelleen kiinalaiseen lääketieteeseen ja akupunktioon sekä kalevalaiseen jäsenkorjaukseen…äärettömän vaikuttavia hoitoja. Lymfaterapia myös näyttäisi olevan tietyissä ongelmissa hyvinkin tarpeellista. 

Pienenä poikkeuksena olen tykästynyt tekemään hyaluronihappo pistoksia meille keski-ikäisille ja vanhemmille naisille, jotka kaipaavat hieman piristystä nenän- ja suunpielen juoviin ja kadonneisiin huuliin hieman volyymia.  Hyvin rajoitetusti, turvallisille alueille. Tykkään.  Hoitolani on kotini yhteydessä Vanhakoivistolla.  Joku päivä on suunnitelmissa taas aloittaa täyspäiväisesti työ hoitolassani mutta sitä ennen kerätään hieman eläkettä palkkatyössä.  Nyt iltaisin ja viikonloppuisin.  Jos sinulla tai sukulaisellasi/ystävällä on pahoja terveysongelmia eikä oikein tiedä mitä tekisi, FLT ravintovalmennus on ihan ykkönen, ei ole pelkkää ravinto-ohjausta vaan pyritään löytämään ohjelma, jossa otetaan huomioon kokonaisvaltaisesti elämäntilanne.  Ei ruokavalio auta mitään, jos elämä on yhtä kujanjuoksua. Voi se vähän helpottaa jaksamaan mutta ei pidemmän päälle. Stressi on kaikkein rankin syövyttäjä. Mutta kuten kiinalaisessa lääketieteessä, niin myös flt ravintovalmennuksessa ruoka on lääke ja lääke on ruoka.  Ohjelmat tehdään kunkin ihmisen omista lähtökohdista. Turha tehdä ohjelmaa, jota on vaikea noudattaa tai jos ei ole resursseja noudattaa. 

Tällä hetkellä uudenoppimisessa on menossa hypnoterapia opinnot, jossa rentoutuksen kautta vaikutetaan ongelmien ratkaisuun.  ”Oppi”asiakkaita  otetaan vastaan.

 

.

.