Esteettisessä kasvoakupunktiossa laitetaan nimenmukaisesti kasvojen alueelle hyvin pieniä neuloja 13-15 neulaa.  Neulat stimuloivat kasvojen ihoa ja aiheuttavat siinä paljon hyviä asioita kuten aineenvaihdunnan kiihtymistä, stimulointi aiheuttaa myös erilaisten ihon toimintojen aktivoimista kuten kollageenin tuotannon ja lymfakierron parantumista.  Hyvä olisi ottaa sarjana, näin muutos olisi kestävämpää, kuten yleensäkin monissa hoidoissa.  LISÄKSI neulojen stimulointi aiheuttaa aktivointia akupunktiokanavissa, jotka kulkevat läpi koko kropan. Tämä tarkoittaa sitä, että neulat eivät ole vain paikallisia, satunnaisia vaan ovat näillä akupunktiokanavilla ja vaikuttavat myös moniin muihin asioihin, esimerkiksi väsymykseen, kasvokipuihin, päänsärkyihin ja arvaamattomiinkin epätasapainoihin kehossa.  Siksi kasvoakupunktio on hyvin suositeltavaa kaikille naisille ja miehille.  Pari neulaa saatetaan laittaa myös käsiin ja jalkoihin, näin vaikutus on tasapainoisempi.

Hydryalix ja KFill, CarmaTerapiossa käytettävät hyaluronihapot ovat molemmat hyaluronihappogeelejä, jotka eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia. Ne ovat hyvin lähellä kehomme hyaluronihappoa, ja näin ollen mukautuvat hyvin kasvoihin. Sieltä ne häviävät pikku hiljaa kehon luonnollisen aineenvaihdunnan myötä; aivan kuten ihon oma hyaluronihappokin, joka antaa iholle kosteutta ja piirteille volyymia. Erään lähteen mukaan maailmassa olisi tehty noin 30 miljoonaa pistosta.

Hyaluronihappo on siis keholle tuttu ja turvallinen ja yksinkertainen sokerimolekyyli, jonka teho perustuu sen valtaisaan kykyyn sitoa vettä.  Ihoon ruiskutettu hyaluronihappo lisää ihokudoksen tilavuutta. Kun tilavuus kasvaa, juonteet ja rypyt siliävät, piirteet kohoavat ja saavat lisää volyymia.  Tuloksena piristynyt, levännyt ja luonnollinen ilme välittömästi.

Stabiloinnin ansiosta nämä hyaluronihapot pysyvät ihossa hyvinkin pitkään ja saattavat aktivoida ihon omaa hyaluronihappotuotantoa, joka iän myötä vähenee.

Vaikutus kestää useampia kuukausia, jopa 1,5 vuotta.  Hieman riippuu asiakkaan kudoksesta, käytetystä aineesta ja sen määrästä sekä paikasta.

Kun ainetta käytetään oikein, komplikaatiot ovat harvinaisia.  Nykyaineilla jopa mustelmat, turvotus ja aristus ovat hyvin vähäisiä.  Eli ”ihmisten ilmoille” voi käydä usein miten välittömästi.

Näillä kauneuspistoksilla ja juuri hyaluronihappoinjektioilla on turhaa huono kaiku.  Vaikka televisiossa ja lehdissä on nähnyt ”botoxhuulia” (jotka oikeasti eivät voi olla botoxia, koska se ei ole täyteaine) ja kuminaamoja, niin hyaluronihappopistoksilla on näitä vaikea aikaan saada.  Tulokset ovat oikein laitettuna luonnollisia ja piristävät kasvojen ilmettä ihanasti.  Jos keski-ikäinen nainen alkaa tuntea negatiivisia tunteita katsoessaan itseään peilistä kun ilme on kiukkuinen kun huulet roikkuu alaspäin ja nenän molemmin puolin syvät ojat niin kyllä suosittelen hyaluronihappopistosta, joka suitsait saa ilmeen piristymään ja näin tekee mielelle todella hyvää. Ja hei…miehillekin, todellakin!

Toki, kaikille tämä ei sovi ja näille ei sovi moni muukaan hoito tai toimenpide tai vieras aine ja usein miten he tietävätkin sen.  Seuraavissa tapauksissa ei pistoksia suositella:   Jos sairastat jotain immunologista sairautta, maksan tai munuaisten pahaa vajaatoimintaa, reumaa, diabetesta, ihosairautta tai hoitoalueella on tulehdus, herpes, haavoja tai ihottumaa. Myöskin jos käytössäsi on verenohennuslääke, ei pistoksia anneta.

Ja jos olet hyvin allerginen, ei ole hyvä ”kokeilla” josko sietäisit hyaluronihapon stabilointiainetta.

Hyaluronihappoa käytetään paitsi esteettisessä lääketieteessä myös sairaanhoidossa. Sitä pistetään muun muassa tulehtuneisiin niveliin ja käytetään silmäkirurgiassa

Ennen varsinaista pistoshoitoa, käydään asiakkaan kanssa läpi hyvin tarkkaan riskitekijät.  Hyvä olisi myös varata ilmainen puolentunnin konsultointi aika ennen varsinaista pistosta.  Katso nettiajanvarauksesta!

CarmaTerapiossa pistoksin hoidettavat alueet:  Nasolabiaalijuonteet nenän mol.puolin, sibeliusrypyt silmien välissä, poskien korostus, alaspäin roikkuvat suupielet ja huulten täyteläistäminen.

Pistäjä on kirurginen sairaanhoitaja, joka on  peruskoulutettu hyaluronipistoksiin CCAAM:n ja Nordic Skin:n toimesta City Klinikalla Helsingissä, lääkäri Piotr Sikorski (yli 20 vuoden kokemus esteettisistä hoidoista).

Kuvahaun tulos haulle täyteaine ennen ja jälkeen